Sender du med Post Danmark?

Når du sender dine varer ud som maxi brev i boblekuverter, eller i papkasser, skal du være opmærksom på at Post Danmark stiller krav til størrelsen på dine pakker og forsendelser.

Standard brev (lidt større end C5)
Længde: Maks. 23 cm
Bredde: Maks. 17 cm
Tykkelse: Maks. 0,5 cm
Vægt: Maks. 50 gram

Storbrev (lidt større end C4)
Længde: Maks. 33 cm
Bredde: Maks. 23 cm
Tykkelse: Maks. 2 cm
Vægt: Maks. 1000 gram

Maxibrev
Længde: Maks. 60 cm
Længde + bredde + tykkelse: Maks. 90 cm
Vægt: Maks. 2000 gram

Rullle eller paprør
Længde: Maks. 90 cm
Længde + 2 x diameter/højde: Maks. 104 cm
Vægt: Maks. 2000 gram

Som eksempel kan en papkasse 795296, som har dimensionerne 250 x 140 x 60 mm, sendes som maxi brev.
Følger man formlen (længde + bredde + tykkelse), så måler vores papkasse 440 mm, eller 44 cm.

Eller den større papkasse 795305, som måler 379 x 284 x 165 mm, hvilket giver 846 mm, eller 84,6 cm.

Sender du dine varer i boblekuverter, kan du også sende mange af de mindre størrelser som storbrev.

Du kan også sende næsten alle paprør som maxibrev.

Bølgepap til ethvert formål.

God emballageøkonomi drejer sig om at optimere emballagen efter behov. Med den rigtige emballage og pakning sparer du tid og penge, samtidig med at du skåner miljøet.

Bølgepap er den ideelle emballage til de fleste forsendelser. Bølgepap er let, stærkt, støddæmpende. Langt de fleste papkasser er fremstillet i bølgepap.

Fælles for alt bølgepap er bølgemønstret (fra tysk “Welle”, dvs. bølge), som gør materialet både stærkt og let. Bølgepap bygges op med et eller flere bølgespor og et eller flere planspor. Papkasserne er glatte på yderside og inderside, og har et eller flere lag bølgemønstret papmateriale i midten. Den opbygning gør, at papkassen på en gang bliver både robust og let.

Det er bølgernes højde og afstand, der afgør bølgepappets profil. De forskellige bølgeprofiler påvirker brudstyrke, bæreevne og slagfasthed i forbindelse med transporten.

Papkasser produceret af bølgepap er et optimalt emballeringsmateriale.
Papkasserne er stærke, holdbare, støddæmpende og isolerende. De vejer kun ganske lidt og er fleksible, de kan fås i mange standard størrelser, så der er altid en papkasse, der passer, og så kan papkasserne oven i købet genbruges.

De tre mest almindelige typer bølgepap:

Ensidigt bølgepap – Består af et bølgelag og et dæk lag

Tosidet bølgepap – Består af et bølgelag og to dæk lag

Dobbelt bølgepap – Består af to bølgelag og tre dæk lag

De kraftigste papkasser fremstillet af bølgepapmaterialer er lige så stærke som kasser af krydsfiner og træ. Papkasserne vejer dog betydeligt mindre, prisen er markant lavere og de er mere fleksible end andre transportkasser. Og det gør kraftige papkasser til et fremragende alternativ til selv tunge produkter og krævende transport.

Papkasser med sammenstødende udvendige flige i top og bund er den type papkasse, man oftest ser, og det også stadig de mest almindelige på markedet. Men der kommer nu flere forskellige typer på markedet, der udvikles nu nye standarder for papkasser henvendt til webshops og online handel, et eksempel er webshopkasser, som er en del af det nye papkasse sortiment, med forkus på enkel og effektiv pakning, og en præsentabel forsendelse til primært private modtagere.

SIS standarden:
Bølgernes højde og afstand afgør materialets profil, som benævnes med et bogstav fra A til F.
Bølgeprofilen angives i produktbeskrivelser, f. eks. SIS 140 B, hvor SIS-værdien angiver kvaliteten, og B står for bølgeprofilen.

De mest almindelige bølgeprofiler er E (1,2 mm minibølgepap”), B (2,4 mm “fint bølgepap”) og C (3,6 mm “groft bølgepap”). De forskellige bølgeprofiler giver ikke kun forskellige udseender af og tykkelser på bølgepappet, men påvirker også styrke, slagfasthed m.m. Disse egenskaber angives med SIS-standarden (SIS 843001), som er fastlagt af den svenske standardiseringskommission.

SIS- standarden hjælper dig med at finde den rigtige bølgekvalitet til den rigtige pris. Den beskriver de tekniske minimumsværdier for brudstyrke, bæreevne og vandabsorberingsevne. SIS-værdien er et samlet mål for bølgepapprodukts styrke. Den giver en entydig og præcis kvalitetsbeskrivelse og giver dermed tryghed og sikkerhed for køberen og stiller samtidig krav til producenten/forhandleren.